DBM Updates!

Assalamualaikum! Updates dari AdminDBM :


@@@ WE ARE BACK! Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah !

@@@ PRE ORDER DIBUKA HINGGA 25 MEI 2013 UNTUK SEMUA KOLEKSI. SILA RUJUK ENTRY TERBARU KAMI UNTUK PROMOSI BULAN MEI !

@@@ EPHYRA pula ada harga baru yang lebih berbaloi2 tau, hanya RM 197 sekotak, berbanding RM 228 dahulu! InsyaAllah available setiap masa, ready to deliver to your door step ^___^

*** Harap para pelanggan boleh ke FB kami untuk mengetahui koleksi terkini, harga, produk info serta promosi terkini kami. FB lebih user-friendly;)

FB : DBeauty OfMuslimah


* Untuk 100 Rakan Terawal di FB kami, jangan lupa sertakan KUPON RM10-OFF anda!;)

Friday, 29 April 2011

Whoot Whoot Tuneeca Lagi dan Lagi...! Tuneeca Marathon!

Whoot whooot !
Tuneeca Fans, anda ada lebih banyak pilihan sekarang ^_^ 

Baru launching ni! 
(kesabaran kena tinggi dengan Tuneeca ni, ekslusif sangat2, launching pun sikit2 design, tak tunjuk sekali banyak. hehe. merentap jiwa raga. lebih sentap lagi bila sekejap je dah sold-out. huwaaaa.... ) 

Pls check ur measurement here ya! 

T-0111007-A :: Sand-maroon :: 2 pieces Jacket & Vest :: Boleh pakai 2 way
RM 149.00



T-0111007-B :: Maroon-Turqoise :: 2 pieces Jacket & Vest :: Boleh pakai 2 way
RM 149.00



T-0211 009 :: RM 149.00
Available in All Sizes! 


T-0211018 :: RM 179.00

Available in All Sizes!! 



 T-0211 004 B :: Light Green :: RM109.00
Available in All Sizes!! C.e.p.a.t :P 



T-0211 004 A :: Yellow-Red :: RM109.00
Available in All Sizes!! C.e.p.a.t :P 



 T-0111 020A (Blouse) :: Maroon :: RM 149.00
Available in XS and S only (stock update 27/4)



 T-0111 020B (Blouse) :: Cream :: RM 149.00
Sold Out in All Sizes. Tqvm:) (updated 27/4)




 T-0111 022A (Blouse) :: Denim- Maroon :: RM 169.00
Sold-out in All Sizes. tqvm. (updated 27/4). 





 T-0111 022B (Blouse) :: Denim - Navy Blue :: RM 169.00
Available in XS, S and M only. (updated 27/4)



Gengs, 
macam sebelum ini punya launching, Pre-Order Tuneeca insyaAllah akan ditutup pada 15/5/2011. 
Promosi free postage ke Semenanjung & 50% Off to Sabah Sarawak pun masih ON okeh! 
Email / SMS saya ya! 



Love, 
AdminDBM

Friday, 22 April 2011

KUPON RM10 OFF untuk belian di Butik D'Beauty of Muslimah!





Assalamualaikum buat para pelanggan yang kami hormati, 

Pihak D'Beauty of Muslimah (DBM) amat berterima kasih dengan sokongan dan kepercayaan yang telah diberikan kepada butik online kami. 
Suka kami maklumkan, bahawa kami telah membuka akaun facebook sebagai salah satu cabang untuk mengembangkan rangkaian perniagaan online. 

Buat yang belum mengenali kami, DBM merupakan pemborong busana muslimah dari Indonesia yang terdiri dari pelbagai rangkaian produk iaitu t-shirt, blouse, jubah dan dress moden. Antara jenama yang kami bawakan ialah Ukhti, Zenitha, Qirani, Toyusin, Mahasti, Tuneeca dan Ummy Sarimbit. Anda tidak perlu meragui kualiti produk kami kerana kami berani memberikan jaminan bahawa kualitinya baik setanding dengan harganya. Orang kata, alah membeli, menang memakai. Ianya unik dan lain dari yang lain. Hanya bagi yang inginkan kelainan! 

Sehubungan dengan itu, pihak kami akan memberikan KUPON RM10 OFF kepada 100 orang terawal yang menjadi "rakan" di facebook kami, iaitu DBeauty OfMuslimah (dbeautyofmuslimah@yahoo.com). Kalau anda hendak tahu bagaimana untuk mendapatkan kupon tersebut, jadilah rakan kami ya. Pihak kami akan memberikan maklumbalas dengan segera terus kepada anda. 

Jangan risau, tiada apa-apa syarat tersembunyi, tiada pembayaran apa-apa malah anda akan mendapat kupon RM10 OFF untuk belian di blogshop kami. 
Jumpa kami di facebook ya! 



Salam Sayang,
AdminDBM

Wednesday, 20 April 2011

Arrival of Item (Batch 5 : Closed 10/4/2011)


deal all, 
just a quick update. Alhamdulillah, item dah selamat custom clearance baru kejap tadi. bagi yang belum bayar penuh, boleh berbuat demikian yer. hehe. petang ni insyaAllah kami buat packaging. Kalau tak sempat pos petang ni jugak, selewatnya pagi esok saya poskan okeh. 

tracking no will be updated soon! nak tengok gambar arrival? insyaAllah sebelum packaging nanti saya snap2 untuk tatapan bersama, hehe. 

Arrival of Item (Pre-Order closed 10/4/11)

Retail (ETA 4th week of April):
1) Munirah Naim : Jubah Toyusin6191/Saiz XL (Paid Deposit), Full payment required
2) D/shipper Zatul : Jubah Qirani49/Saiz L (Paid Deposit) Full payment required
3) D/shipper Zatul : Jubah Qirani29/Saiz L (Paid Deposit) Full payment required
4) D/shipper Zatul : Ukhti55/Saiz S (Paid Deposit) Full payment required
5) Sifabila, Sarawak : Mahasti5164 / Saiz XL (Fully Paid) 
6) Sifabila, Sarawak : Ukhti31 / Saiz L (Fully Paid) 
7) WMC Kak Ilah : Ukhti68/Saiz S (Fully Paid) 
8) WMC Kak Ilah : Ukhti55/Saiz S (Fully Paid)
9) WMC Kak Ilah : Zenitha05A/Saiz S (Fully Paid)
10 ) Eizlan : Jubah Toyusin 1428 / Saiz XL (Paid Deposit) Full payment required
11) Eizlan : Jubah Toyusin 1370 / Saiz XL (Paid Deposit) Full payment required 

Wholesale Update
1) Izyan : 33 pcs Assorted Tuneeca : 
Tracking No : EE141336846ID / EE141336832ID / EE141336850ID
Dengarnya item dah selamat sampai Kastam KLIA, hopefully semuanya akan selamat, tak lama lagi sampai lah tu depan pintu rumah ^_^

p/s : TUNEECA ada launching latest design semalam, sila ke blog yer untuk menatap design2 terkini dari TUNEECA! 

Monday, 18 April 2011

Close Up :: Toyusin ::

Assalamualaikum! 
Entry ini bertujuan untuk CLOSE UP beberapa model TOYUSIN untuk tatapan kalian. 
Supaya lebih dekat di hati. 

Close-up Toyusin! ^_^  




 DBM T-3134 :: Dark Blue-White


 DBM T-3134 :: Dark Blue-White :: Lengan Baju

Hamparan DBM-T3134


Close up sulaman sikit:) 


Hamparan lagi :) 


NEXT! 
DBM-T3698 






 DBM-T 3698 :: Maroon-Cream 


 DBM-T 3698  :: Sulaman



 DBM-T 3698  :: Bahagian Dada



 DBM-T 3698 :: Bahagian Lengan turut bersulam



 DBM-T 3698 :: Sulaman lagi:)


NEXT! 

DBM-T 3761



 DBM-T 3761 :: Close Up - Hitam Light Brown 



 DBM-T 3761 :: Close Up Sulaman 



DBM-T 3761 :: Close Up Sulaman Juga 


NEXT! 

Jubah Toyusin 1435


Jubah Toyusin 1435 


 Jubah Toyusin 1435 :: Bahagian Dada & Hujung Tangan



 Jubah Toyusin 1435 :: Sulaman 



Jubah Toyusin 1435 :: Close Up Sulaman Jubah 


Loves, 
AdminDBM







Saturday, 16 April 2011

NEW Tuneeca Design Lagi dan lagiii... 2 design baru!

Assalamualaikum! 

Hehe..presenting 2 more Tuneeca new design (freshly launched yesterday). 
Open up for pre-order until 29/4 for RETAIL. 
For wholesale, I will make arrangement for you asap, no need to wait! 





 T-0111 030 A : Black  : RM 189.00
Available in XS,S,M and XL. (stock updated 27/4 5pm)


T-0111 030B : Green :: RM189.00
Available in only XS (stock updated 27/4 5pm)



 T-0111 033 : Maroon-Denim :: RM 189.00
Available in XS, S, M and XL (stock updated 27/4 5pm)

Ongoing Promotion only for Tuneeca! 
Free Postage to Peninsular & 50% off to Sabah Sarawak! 


Loves,
AdminDBM

Friday, 15 April 2011

Tuneeca :: 6 new design launched!!

Dear Lovely Customers, 
Assalamualaikum! 

Untuk mengubati kekecewaan tak sempat grab TUNEECA tempoh hari, saya persembahkan 6 design terkini tuneeca yang akan dilancarkan dalam masa terdekat. 

Seperti biasa, Tuneeca ini adalah sangat ekslusif dan limited keluarannya apabila dilancarkan. Maka bila kami maklumkan TIADA STOK/ TIADA SAIZ, janganlah tanya lagi "TAK BOLEH RESTOCK KE?". Jawapannya adalah "TIDAK BOLEH kerana MEMANG TIADA KELUARAN YANG SAMA DAH". 


Saya buka untuk PRE-ORDER ya! 
Pre-order close on 29/4/2011 (Jumaat) pukul 5:00 petang!! 

Promosi TUNEECA (hanya utk Tuneeca tau!)
Free Postage ke Semenanjung & 
50% ke Sabah Sarawak ! 

Kalau taknak melepas lagi, email/SMS saya segera ya! ^_^



 T-0111 004 (Blouse)  :: RM 109.00 
Available All Size!! (stock updated 27/4 5pm)



 T-0111 006 (Blouse) :: RM 119.00 
Available in All Sizes!! (updated 27/4 5pm)



 T-0111 014 (Blouse) :: RM 129.00 
Available in only XS and XL!! (stock updated @ 27/4 5pm)



 T-0111 032 (Dress) :: RM 209.00 
Available in All Sizes!!  (updated 27/4 5pm)



 T-0211 006 :: RM 129.00 
Available in All Sizes!! 



T-0211 001 :: RM 119.00 
Available in All Sizes!! 


Loves, 
AdminDBM



Thursday, 14 April 2011

Wednesday, 13 April 2011

Tuneeca Update! Fhewww!!

Dear Customer, 

Assalamualaikum! 

We would like to inform the latest stock update for Tuneeca (since i received hundreds of email & sms asking about the stock availability), huhu. Sorry ya guys, most of the items were sold out and non-restockable. 

Dress (Updated 3:30pm 13 April 2011) : 
1) T-0111 023 A :: Available Size :: Only XS, S and XL
2) T-0111 023 B :: Available Size :: All Sizes (XS to XL)
3) T-0111 024 A :: Available Size :: Only XS, S and XL
4) T-0111 024 B :: Available Size :: Only XS and S
5) T-0111 025 A :: Available Size :: Only XS, S, L and XL
6) T-0111 025 B :: Available Size :: All Sizes (XS to XL)
7) T-0111 027 B :: Available Size :: Only XS, M, L and XL  
* Other than the above code : all were sold out! Tqvm

Blouse (Updated 3:30pm 13 April 2011)
* Most blouses are still available in All Sizes! 

Pls confirm the booking asap because I cant hold the stock for more than 3 days:) 

Loves, 
AdminDBM


Tuesday, 12 April 2011

Pre-Order Batch 5: Closed on 20/4/2011


Customer Update :: Previous Pre-Order (Closing Date : 10 April)

Pihak DBM amat berterima kasih dengan sokongan dan kepercayaan yang telah diberikan oleh para pelanggan kami. Dari masa ke masa kami akan cuba untuk menampilkan design terkini busana muslimah dari Indonesia untuk tatapan semua. ^_^ 

The Lucky One ! 

Retail (ETA 4th week of April):
1) Munirah Naim : Toyusin6191/Saiz XL (Paid Deposit)
2) Zatul : Qirani 49/Saiz L (Paid Deposit)
3) Zatul :  Qirani29/Saiz L (Paid Deposit)
4) Zatul : Ukhti55/Saiz S (Paid Deposit)
5) Sifabila, Sarawak : Mahasti5164 / Saiz XL (Fully Paid)
6) Sifabila, Sarawak : U31 / Saiz L (Fully Paid)
7) WMC Kak Ilah : Ukhti68/Saiz S (Fully Paid) 
8) WMC Kak Ilah : Ukhti55/Saiz S (Fully Paid)
9) WMC Kak Ilah : Zenitha05A/Saiz S (Fully Paid)
10 ) Eizlan : Toyusin 1428 / Saiz XL (Paid Deposit)
11) Eizlan : Toyusin 1370 / Saiz XL (Paid Deposit)



Wholesale :
1) En. Syahmi Zulkifli , Bentong Pahang
- Assorted Ukhti Tshirt(40pcs)
- Assorted Zenitha Tshirt dan Blouse (40pcs)
- Assorted Toyusin Blouse (40pcs)
* Penghantaran dibuat 2 kali (60pcs/60pcs) 
* 1st shipment : 7 April 2011
* 2nd shipment : 11 April 2011


2) Pn Izyan Syazwina, Bentong Pahang
- Assorted Tuneeca Fulldress dan Blouse (33pcs) 
- Shipment due : 13 April 2011 


Loves, 
AdminDBM




  

Saturday, 2 April 2011

TUNEECA :: April NEW release!!

oh no! march sales is over! 

but.. still good news for our lovely customers! 
hey hey you you! 
its Tuneeca! (finally!) 
forgive me for the late update, too many task, too many duedate in office. hoho:) 


Pre-Order will be closed : 8 April 2011 (Friday) 
HURRY! Pls confirm your order before 5:00pm 8/4 

and THE BEST THING is...

jeng jeng jeng..:P 

free postage to all over peninsular m'sia and 
50% postage off for Sabah & Sarawak 
(promo only valid for Tuneeca Collection ya!)
^_^



Email : dbeautyofmuslimah@gmail.com
or SMS : 012-5466373 


Pls check your measurement here ya! ^_^ 

Boleh email / add saya di YM untuk tahu lebih lanjut mengenai material dan aksesori bagi setiap design ni. Lain design lain material, lain aksesori. No worry, takda charge kalau bertanya:P hehe. peacee! 



 T-0111028A : RM 199.00 



 T-0111015A : RM 145.00



 T-0111025B : RM 190.00



 T-0111015A : RM 145.00 



 T-0111013B : RM 149.00



  T-0111013A : RM 149.00 




 T-0111002 : RM125.00 




 T-0111001B : RM 140.00 




 T-0111001A : RM140.00


T-0111021 : RM 155.00 





 T-0111031B : RM 189.00 



 T-0111029B : RM 195.00 




 T-0111028B : RM 199.00 




 T-0111026B : RM 195.00




 T-0111026A : RM 195.00 




 T-0111024B : RM180.00  




 T-0111024A : RM180.00  




  T-0111023B : RM 209.00 




  T-0111023A : RM 209.00




 T-0111021 : RM 155.00




 T-0111019A : RM 160.00 




  T-0111018B : RM 149.00 




 T-0111035A : RM 149.00




T-0111029A : RM 195.00 



 T-0111028A : RM 199.00 




Loves, 
AdminDBM