DBM Updates!

Assalamualaikum! Updates dari AdminDBM :


@@@ WE ARE BACK! Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah !

@@@ PRE ORDER DIBUKA HINGGA 25 MEI 2013 UNTUK SEMUA KOLEKSI. SILA RUJUK ENTRY TERBARU KAMI UNTUK PROMOSI BULAN MEI !

@@@ EPHYRA pula ada harga baru yang lebih berbaloi2 tau, hanya RM 197 sekotak, berbanding RM 228 dahulu! InsyaAllah available setiap masa, ready to deliver to your door step ^___^

*** Harap para pelanggan boleh ke FB kami untuk mengetahui koleksi terkini, harga, produk info serta promosi terkini kami. FB lebih user-friendly;)

FB : DBeauty OfMuslimah


* Untuk 100 Rakan Terawal di FB kami, jangan lupa sertakan KUPON RM10-OFF anda!;)

FAQ & Tatacara Pembelian


FAQ

Q:  Dari mana datangnya produk-produk D'Beauty of Muslimah ini?
A:  Sudah tentulah dari Indonesia. Kami pemborong yang sah:)

Q:  Apa ada dengan produk Indonesia? Produk tempatan takda ke?
A:  Produk Indonesia sememangnya terkenal dengan sulaman, kemasan, jahitan dan design yang terkini. Bukan di Malaysia tiada Busana Muslimah, tetap ada. Tapi ada keunikan dan kelainan dengan buatan Indonesia ini. Kalau tidak, masakan orang di Malaysia tidak putus-putus membeli belah di Bandung, Bukit Tinggi, Surabaya dan Jakarta saban hari kan? Kami harap dapat memudahkan para pelanggan yang tiada kesempatan untuk ke sana supaya masih boleh membeli belah dan merasai kualiti fabrik dari Indonesia. 

Q:  Harga tidak boleh kurang lagi ke?
A:  Untuk belian runcit iaitu 1 atau 2 helai, kami tidak dapat dah nak bagi kurang. Kecuali ada promosi yang sedang berlangsung. So, be alert okeh!!:) Kalau belian borong, insyaAllah ada lagi diskaunnya, jangan risau, boleh email saya, email2 bertanya bukan kena bayar pun kan?;) hikss ^_^

Q:  Mahalnya t-shirt muslimah di sini, ada yang mencecah RM60.00 sehelai!!
A:  Begini, kami tampilkan pada anda semua design t-shirt Indonesia yang diperbuat dari kain cotton bermutu tinggi, designnya pun yang terkini. Selain itu yang PALING ketara sekali, setiap motif atau corak pada setiap t-shirt tersebut BUKAN printed ya kawan2, sebaliknya dijahit atau disulam satu-persatu. Kami sedia maklum tentang harga pasaran t-shirt muslimah buatan Malaysia yang lebih murah sedikit, tapi semuanya printed! tidaklah pulak salah beli yang printed, masih menutup aurat dan cantik dipakai, tapi nampak biasa dan tiada kelainan! ingat tau, t-shirt muslimah di D' Beauty of Muslimah BUKAN printed ya, bagi hanya yang inginkan KELAINAN! itu keywordnya! hikss ^_^ 

Q:  Jubah dan blouse buatan Indonesia ok ke? Fancy sangat jee!!
A:  Seperti yang kami terangkan tadi, Indonesia mendahului kita dari segi fesyen, jadi tidak hairanlah design Jubah dan blouse memang design yang terkini. Tengok sajalah gaya-gaya model tersebut. Fancy kan? hehe. Sama seperti tshirt muslimah tadi, Jubah dan Blouse juga BUKAN printed design. Ianya sarat dengan sulaman dan jahitan. Itu yang buat kita tertawan kan? Bagi yang kurang menggemari design yang fancy, masih ada design yang sesuai untuk anda. Terlalu baaaanyak pilihan. Pilihlah ikut selera masing-masing. 

Q:  Tak boleh bayar ansuran ke?
A:  Untuk jualan ONLINE, buat masa ini pihak kami masih belum membenarkan bayaran ansuran. Namun untuk jualan OFFLINE kepada pelanggan terdekat kami, ianya boleh dipertimbangkan. 


BAGAIMANA NAK BELI?? 


Mudah je ! 

1. Pilih busana kegemaran anda setelah meneliti ukuran yang telah diberikan.

2. Hantarkan email ke dbeautyofmuslimah@gmail.com, atau PM kami di Facebook DBeauty OfMuslimah, atau SMS / Whatsapp di talian 012-5466373 untuk buat pesanan / pertanyaan. 

3. Anda akan mendapat maklumbalas dari pihak D' Beauty of Muslimah dalam tempoh kurang dari 48jam mengenai pesanan atau pertanyaan anda.

4. Anda perlu mengesahkan pesanan dalam tempoh 3 hari, sekiranya tiada sebarang maklumbalas pihak D' Beauty of Muslimah akan menganggap anda tidak berminat meneruskan pembelian.

5. Bagi pesanan yang telah disahkan, pihak D' Beauty of Muslimah akan mengeluarkan invois.

6. Bagi belian Pre-Order, pelanggan haruslah mengemukakan sekurang-kurangnya 50% deposit bagi setiap item yang dipesan. Baki pembayaran (bayaran penuh) haruskan dijelaskan sebaik item sampai di Malaysia. 

7. Anda bolehlah membuat pembayaran kepada bank pilihan kami iaitu CIMB atau Maybank secara online atau cash deposit. No akaun akan diberikan di dalam invois yang disertakan. 
NOTA :: Pembayaran mestilah diterima dalam tempoh 48jam dari invois dikeluarkan, sekiranya tiada pembayaran diterima, anda akan tersenarai dalam senarai 'back-out-buyer' dan tidak akan dilayan untuk pembelian pada masa akan datang.

8. Emailkan bukti pembayaran anda berikut ke dbeautyofmuslimah@gmail.com
- Nama dan No Telefon
- Item
- Amount, tarikh dan masa pembayaran
- Pilihan bank dan cara deposit

9. Pihak D' Beauty of Muslimah akan terus membuat pesanan kepada pihak supplier. Kebiasaannya akan mengambil masa 10 - 14 hari untuk sampai ke pihak kami. Pihak kami amat menghargai kerjasama dan kesabaran pelanggan. 

10. Setelah pesanan anda selamat sampai di Malaysia, pihak D'Beauty of Muslimah akan memaklumkan anda secepat mungkin.

11. Anda perlulah membayar baki bayaran mengikut invois yang disediakan kepada bank pilihan kami dan kemukakan bukti pembayaran sama seperti di atas.

12. Dalam tempoh 48jam dari anda mengesahkan pembayaran, pihak D' Beauty of Muslimah akan membuat penghantaran ke alamat anda dan mengemukakan No Track Penghantaran. Selamat membeli belah dengan kami!  

Contoh Toyusin 

Contoh Toyusin

Contoh Tuneeca 

Contoh Zenitha 

Contoh Toyusin

Contoh Ukhti